Cooperatives vitivinícoles de tot el món es reuneixen a Bodegas Martín Códax per unir esforços

Cellers Martín acull des d’ahir el prestigiós Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles amb la participació de líders del sector d’Amèrica, Europa i Oceania amb l’objectiu de debatre, compartir experiències i crear sinèrgies. A més de l’amfitriona hi haurà altres espanyoles com La Riojana, Cuatro Rayas i Manjavacas, així com Capel (Xile), Fecovita (Argentina), Caviro (Itàlia) i Nova Aliança (Brasil), entre d’altres.

Fonts de la societat cambadesa van indicar que es tracta d’un espai privilegiat per a la trobada i el debat i comptarà amb la participació d’una representació selecta procedent de les principals regions vitivinícoles del món i que representen la riquesa i la diversitat del món del vi contribuint a enriquir l’intercanvi de coneixements i experiències durant les jornades de durada.

Des del 2011, aquest fòrum ha reunit milers de productors de vins, escumosos i mosts de diversos continents, promovent els valors d’ajuda mútua, igualtat, solidaritat i equitat, que són fonamentals per al teixit cooperatiu. Així mateix, des de Bodegas Martín Códax van indicar que, conscients que les cooperatives representen més del 63% de la producció mundial de vins, la missió fonamental del fòrum “és unir esforços per fomentar la col·laboració internacional i establir aliances estratègiques per millorar la seva competitivitat al mercat global, impulsant la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental a tota la cadena del sector vitivinícola”.

Relleu generacional

També se li dóna importància al relleu generacional al sector i l’esdeveniment inclou un Fòrum jove que servirà per “fomentar la trobada de joves viticultors de tot el món per desenvolupar estratègies innovadores que assegurin la continuïtat i sostenibilitat de la viticultura”.

A més, demà divendres hi haurà una jornada de portes obertes amb conferències a càrrec de dos destacats ponents: el doctor Ramón Estruch, reconegut especialista en medicina preventiva i nutrició, i Rafael del Rey, president de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi, els quals compartiran els seus experiències sobre l’estat actual del sector i les darreres tendències a la indústria.