La Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural inaugura les noves instal·lacions de Castell d’Or a Vila-rodona

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural , Teresa Jordà, va inaugurar el passat 4 de febrer les noves instal·lacions de Castell d’Or a Vila-rodona (Alt Camp) acompanyada del President de Castell d’Or, Adrià Rabadà i el president de Cevipe Grup Cooperatiu, Joan Pons. En aquesta inauguració també hi van ser presents presents el Secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol; Delegat de Govern Àngel Xifré; la directora dels Serveis Territorials a Tarragona, Glòria Tibau; la Directora de l’Incavi, Alba Balcells; l’alcalde de Vila-rodona, Ramon Maria Bricollé; l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans entre d’altres autoritats i representants del món cooperatiu i vitivinícola.

La consellera, després de visitar els diferents espais i conèixer els diversos processos que es duen a terme a l’empresa productora de cava i vi, la Consellera va destacar la contribució dels cooperativistes apuntant que: “sou essencials, contribuïu a assegurar la continuïtat de l’activitat agroalimentària en el territori i afegiu valor i impacte social al territori”. Jordà va posar en valor “el model de cohesió territorial que suposa el grup on es posa al centre el benestar de les persones i la seva participació activa en el funcionament de les la cooperativa, donant-nos un marc de referència per extrapolar a la societat”.

El President del Grup Adrià Rabadà va destacar que Castell d’Or “ha tingut la capacitat de reinventar-se i de modernitzar-se just en el moment que fèiem front a unes dificultats sobrevingudes, amb un escenari sense precedents causat per una pandèmia que va copsar-nos a tots”.  Rabadà també va destacar el fet que “Castell d’Or som la unió de 20 pobles, som el treball de més de 2.600 famílies que viuen de la terra, de la vinya, que continuen creient que la viticultura és una professió amb passat, present i també futur”.

El  nou edifici de Castell d’Or té 9.500 m2 i compta amb dues plantes subterrànies per l’envelliment del producte. Compta amb una capacitat per a 10,5 milions d’ampolles i 1053 palets, així com un magatzem logístic de 1.840m2. Disposa també amb una àrea diàfana d’oficines i un espai per atendre visites comercials així com impulsar activitats d’enoturisme al territori. A més, Castell d’Or ha posat en marxa recentment una  nova línia de desgorjament.  Aquest nou equipament inclou una línia d’envasat completa d’alt rendiment, qualitat i confiabilitat. La inversió total realitzada en aquesta infraestructura en concret ha estat de 2,8 milions d’euros i busca poder incrementar la capacitat de producció del grup de manera notable.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers de CEVIPE, Grup Cooperatiu.

Castell d’Or és l’herència de les primeres cooperatives fundades a finals del s. XIX i principis del s. XX . En l’actualitat, Castell d’Or està formada per un total de 16 cooperatives, que representen a més de 2.200 famílies pageses que treballen amb amor i respecte a la natura. 

El Cava Castell d’Or s’ubica a la zona de Comtats de Barcelona, una zona amb paisatges diversos, principalment caracteritzats per belles valls o depressions entre serres no gaire elevades. Amb una llarga tradició com a regió vitivinícola que es remunta a més de 2.000 anys, el raïm del Cava Castell d’Or procedeix de parcel·les que gaudeixen de diversitat de microclimes, a conseqüència de la proximitat a la costa i l’altitud d’algunes vinyes – fins a 750 m sobre el nivell de la mar donen lloc a un cava amb personalitat única. A més la gran extensió de terra que treballen els nostres agricultors, permet una selecció exclusiva dels millors raïms de cada subzona.