El President de la Cooperativa de Vilanova i la Geltrú Pere Albà i Cucurella és distingit amb la medalla al Treball Francesc Macià.

El president de la Generalitat Carles Puigdemont li va fer entrega aquest 21 de desembre a l’Auditori del Palau de la Generalitat per la seva dedicació, trajectòria i mèrits laborals.

Fill, nét i besnet de viticultors, Pere Albà ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector vitivinícola. L’any  1962 es va engegar el Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú i en va formar part de la junta rectora. Des de l’any 1998 n’és el president.

L’any 1985 el Celler de Viticultors va entrar a formar part de CEVIPE, cooperativa de segon grau, i en va ser president (1992-2006). Al llarg de la presidència de CEVIPE el van nomenar membre de junta del Consell Regulador del CAVA, i va ser-ne membre durant 16 anys, durant els 8 últims anys amb el càrrec de vicepresident.

Les medalles i plaques President Macià que atorga el Govern de la Generalitat van ser creades el 1938 per reconèixer mèrits laborals, sigui dels treballadors individuals, sigui de les empreses. L’any 1982 la Generalitat va rehabilitar aquests guardons amb la finalitat de premiar els qui, al llarg d’una vida o una dilatada etapa de treball, han contribuït amb el seu esforç i exemple a mantenir i impulsar d’una manera rellevant l’activitat econòmica del nostre país.