La VI Trobada del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles finalitza a Xile amb especial atenció a la continuïtat del model per a les pròximes generacions.

Entre el 8 i 10 de maig es va realitzar la sisena edició del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles a les ciutats de Vicuña i la Serena que va ser presidit per Francisco Hernández, President del Consell d’Administració de la Cooperativa Capel. CEVIPE, membre co-fundador del Fòrum Mundial va estar present a la trobada amb un delegació encapçalada pel president executiu Xavier Farré i representants de les 13 cooperatives del grup. També hi van participar representants de cooperatives d’Argentina, Brasil, Xile, Espanya, França i Uruguai. En aquesta edició del Fòrum, es va plantejar com a objectiu compartir experiències i coneixements comercials i tècnics per aprofundir en el desenvolupament del model cooperatiu en els diferents països.

Bases per a una futura cooperació estratègica,

Per a CEVIPE, aquesta Trobada del Fòrum Mundial també ha servit per posar les bases per a una futura cooperació estratègica i comercial amb “La Riojana Coop. Ltda.” de Chilecito, La Rioja, Argentina, seguint el model ja implantat amb la cooperativa xilena Capel. Aquest model consisteix en intercanvis comercials amb l’optimització d’ambdues estructures i així facilitar el comerç dels diferents productes de cadascuna d’elles a través dels punts de venda directa, Agro-Tast i agro-botigues del grup Cevipe i les Wine- Stores de La Riojana, entre altres canals de distribució.

 

Durant la realització del Fòrum, es van dur a terme diverses activitats com la visita a diverses plantes cooperatives i elaboradores de pisco, a més de les comissions, ponències i taules rodones. El repte principal d’aquesta edició versava en com aconseguir la participació i intergració dels joves a l’agricultura i contribuir al desenvolupament del model cooperatiu.

Conclusions:

En acabar els tres dies de treball, es va destacar la principal conclusió que van arribar els assistents al Fòrum és que són necessaris el compromís i la integració dels joves en el treball cooperatiu, per donar-li força i continuïtat en el futur. I es van concretar un seguit d’accions que a partir d’ara implementaran les Cooperatives. Els resultats s’aniran compartint i una comissió anirà fent el seguiment per presentar els resultats a la propera edició de 2018 a França, on Joel Castany, president de Val D’Orbieu i Vinadeis, en serà el president.