CEVIPE foragita els coloms de les naus de la Cooperativa del Vendrell amb una àliga de Harris

En els darrers mesos s’havia dectectat un augment del nombre de coloms que entraven a les naus amb el conseqüent problema de brutícia que comporta.

Des de fa més d’una setmana, una nova empresa vendrellenca està duent a terme les tasques per a foragitar de forma definitiva els coloms de les naus de la Cooperativa del Vendrell. I ho fa utilitzant un jove exemplar d’àliga de Harris.

Com explica el responsable de l’empresa C3 Control encarregada de les tasques, Maximiliano Artazamanoa, el treball consisteix en diagnosticar el problema, observar el comportament de les aus, horaris en els que entren i surten de les naus, si dormen a dins, i localitzar les vies per on entren i surten. Un cop tenim tota la informació, es comencen a fer els primers vols amb l’àliga que serveixen per fer el reconeixement de la instal.lació. Aleshores, durant varis dies i en diferentes hores es repeteixen els vols per l’interior de les naus. Els coloms en veure l’au rapaç se senten intimidats i insegurs i abandonen l’espai. El següent pas és tancar les vies per on entren: finestres obertes, portes, vidres trencats…

CEVIPE, compromesos amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Des de CEVIPE, empresa cooperativa compromesa amb el medi i la sostenibilitat, s’ha valorat que aquest és un mètode per a foragitar les colònies de coloms molt respectuós amb el medi i amb l’home també. De fet, a part de no utilitzar cap tipus de producte químic, ni trampes, tampoc utilitza cap aparell per generar sons o ultrasons molestos per als ocells però sovint també per als humans. Maximiliano destaca que és un mètode molt efectiu i amb una mínima intervenció humana: “s’utilitza només l’instint natural de l’àliga per a la cacera”.

L’exemplar utilitzat per a dur a terme el treball de la Cooperativa es diu “Senisa”, és d’origen americà té uns 7 mesos de vida, pesa uns 650 grams, i amb les ales desplegades medeix aproximadament 1 metre. C3 Control és una nova empresa ubicada a El Vendrell dedicada a la foragitació de colònies d’aus, ratolins, conills, estornells, gavines… Treballen tan en interiors de naus i empreses com en exteriors per a protegir camps de cultiu, vinyes, etc.

Les feines continuaran durant un temps fins aonseguir fer fora tots els coloms de la Cooperativa.