El President Puigdemont inaugura el nou celler de la Cooperativa Agrícola de la Conca, associada a CEVIPE

Les noves instal·lacions permetran que es pugui vinificar el 100% de la pròxima verema.

2ae09f76-2196-4593-8b46-ac20367c7379El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurava aquest dimarts 2 d’agost a la tarda, la primera fase de les obres del nou celler de la Cooperativa Agrícola de la Conca, fruit de la fusió de les Cooperatives de l’Espluga de Francolí i Solivella i que pertany a la Cooperativa de segon grau CEVIPE.

Puigdemont juntament amb el President de l’entitat Ramon Maria Corbella han estat els encarregats de descobrir la placa commemorativa. A l’acte també hi ha assisitit Xavier Farré, President Executiu de Cevipe que ha destacat la importància de posar en marxa noves instal.lacions que comptin amb tecnologia d’última generació per augmentar la capacitat de recepció de raïm, de vinificació i millora de la qualitat.

IMG-20160804-WA0002Ramon Maria Corbella, President de la Cooperativa Agrícola de la Conca precisava que aquesta primera fase de les obres ha consistit en la instal·lació de dues premses i dues tolves per donar cabuda a fins a tres milions de litres de vi. La segona fase consistiria a desmantellar el celler vell on hi ha quatre premses de 40.000 quilos de capacitat i la maquinària de fermentació controlada i autobuidants i ubicar-ho a la nova planta. Corbella apuntava que la inversió fins ara ha estat d’uns tres milions d’euros i es preveu una inversió d’uns tres milions més en els pròxims deu anys per arribar a treballar amb catorze o quinze milions de quilos de raïm. El president, afirmava que el Departament d’Agricultura els està donant suport per aconseguir finançament a llarg termini i explicava que hi ha un ajut europeu concedit per valor del 25% d’1.850.000 euros que la Generalitat està agilitzant. «La idea és que la pròxima verema es pugui fer dues fermentades de dos milions de quilos i vinificar el 100% de la collita.