CEVIPE preveu una campanya de la verema d’excel.lent qualitat

Amb tot, a causa de la sequera dels últims mesos i les calamarsades es preveu una descens d’entre un 15% i un 20% de la producció.

9685650370_75f42a4aa7_oLa cooperativa de La Granada ha iniciat aquest dimarts la verema donant el tret de sortida de la campanya 2016 a CEVIPE. Avui ha començat la campanya la Cooperativa d’Albinyana. Les varietats que s’estan veremant en aquests moments són les primerenques, chardonnay i pinot noir que s’utilitzen per a l’elaboració de vins base Cava.

Pel que fa a la qualitat del raïm s’estima que será excel.lent gràcies en bona part al bon estat sanitari dels ceps i del raïm, tot i que algunes zones s’han vist afectades per calamarsades i el mildiu.

Enguany, també ha augmentat el nombre de raïms que han sortit en cep. Però en els controls de maduresa s’ha detectat una disminució del pes respecte anteriors campanyes. Això és degut principalment a la disminució de la pluja. Cal tenir en compte que de juliol a juliol la normalitat estaria en una pluviometria al voltant dels 500 lit/m2 i aquest any fins el31 de juliol han plogut 345 lit/m2. Aquesta dada marcarà de forma important el pes dels raïms i per tant els resultats de la verema d’enguany. Tot i que aquestes condicions d’humitat, precipitacions, i temperatura poden influir en l’equilibri d’àcids i sucres, i en la maduresa química del raïm, s’espera que la qualitat será molt bona.

DSC_1849Pel que fa al ritme de maduració, s’està accelerant en les varietats primerenques i en tipus de sòls en situación d’estrés hídric, però s’espera que el raïm es pugui collir en el seu grau òptim de maduresa. En general, doncs, no s’espera un avançament de la verema respecte l’any passat.

Des de CEVIPE es preveu que durant la segona quinzena d’agost comenci la verema de forma generalitzada i que s’allargui fins a mitjans d’octubre a les zones més altes del Penedès i a la Conca de Barberà. Es preveu el punt àlgid d’entrada de raïm durant la primera quinzena de setembre.