Xavier Farré, President executiu de Cevipe i President del Fòrum Mundial ha presentat les conclusions de la V trobada del Fòrum Mundial

Aquests són els punts els quals s’han acordat:

13240757_1705869739630728_2157838086039980423_n 1-Necessitats constituir una plataforma de control dels stocks de vins a granels que permeti controlar els preus. Els presidents s’han compromès a un intercanvi d’informació comercial i de preus com a pas previ a la creació d’un òrgan que reguli els estocks mundials i donar força a les cooperatives per negociar preus millors.

3- En aquesta línia, Xavier Farré ha destacat la importància dels intercanvis professionals per adquirir i ampliar coneixaments, i de la possibilitat d’aprofitar els diferents hemisferis per  compaginar les veremes. Aportar coneixaments de les diferents maneres de treballar de les cooperatives, compartir i millorar els processos d’elaboració de vins.

4-Reforçar l’intercanvi d’informació i fer públic als associats els valors del Fòrum Mundial. Per això es crearà una pàgina web que compleixi la normativa de transparència. Xavier Farré, ha reconegut la dificultat d’intercanviar informació valuosa, i ha donat molta importància al fet de fer aquestes reunions per tal d’agafar confiança entre els participants.

5-Respecte al tema de la joventut i la viticultura, Farré ha explicat que: “Hem valorat experiències com la de JUCOVI a Argentina en la qual es preparen els joves i es donen les possibilitats per a introduïr els joves al camp”. I ha assegurat que cal donar als joves el protagonisme i aconseguir que hi hagi relleu. motivar els joves a continuar el treball de la terra.

6-Intercanvi de la legislació de cada païs d’origen i estudiar-la per tal de proposar als governs locals possibles millores en els diferents territoris.

7- Subministrament de materies primes. El model d’Agrocevipe, la central de compres de productes fitosanitaris i per al cultiu de la vinya ha estat pres de model per exportar-lo a altres cooperatives del grup. També s’ha plantejat la comercilatizació de productes entre les cooperatives tenint en compte la diferència de preus que hi ha segons els països degut als intermediaris.

DSC_15858-Implicar les cooperatives en la planificació del territori. Les cooperatives ón empreses adherides al trerritori que no es deslocalitzen. Cal la implicació de les administracions.

9-Fira internacional conjuntament. Cal aprofitar sinèrgies de treball, i optimitzar recursos.

10-Desiganr a propera seu. Xile 16-17 d’abril del 2017.