La V TROBADA DEL FÒRUM MUNDIAL DE COOPERATIVES VITIVINÍCOLES es clausura amb la firma d’un conveni comercial entre la Cooperativa de segon grau de Cevipe i la Cooperativa xilena Capel.

Per la seva banda, Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès i Miriam Gallardo, presidenta del Consejo departamental de Maipú, Argentina, han firmat un conveni d’agermanament entre el Penedès i el departament de Maipú.

L’honorable Consellera Meritxell Serret ha clausurat aquesta edició del Fòrum destacant la importància que tenen a Catalunya les cooperatives i el sector viitivinícola com a motor econòmic del món rural. “Més enllà de la rendibilitat econòmica, les cooperatives ajuden a desenvolupar l’economia social que posa davant de tot a les persones”. També ha posat sobre la taula el canvi climàtic i els moviments poblacionals com a reptes de futur que també afecten a les cooperatives juntament amb el relleu generacional i ha subratllat la importància de sumar sinèrgies i coneixaments com element clau per poder fer -hi front.

13240757_1705869739630728_2157838086039980423_nEnrique Vaiqué, Ministro de Infraestructuras de la Província de Mendoza, ha destacat la concentració econòmica de productors en poques mans en els darrers a Argentina i la preocupació que això els comporta. També ha recordat la nova tendència mundial que parla del triple impacte; Interès en  l’Economia i el rendiment, però també en el valor social i medi ambient. Per finalitzar, ha volgut posar en valor el compromís del govern argentí amb les empreses cooperatives per fer que aquestes empreses no només sobrevisquin sinó que també creixin.

Pere Regull, alcalde de Vilafranca ha agraït molt la celebrecaió d’aquest Fòrum Mundial de Cooperaitves a Vilafranca, situant la capital del vi al món novament. També ha destacat la globalització com a element que ha de guiar totes les experiències comercials, també les cooperatives. Per altra banda, també ha destacat la necessitat d’introdiuïr les noves tecnologies també a les cooperatives com per poder competir en aquest món globalitzat com una empresa més.

Per últim ha destacat referent al tema de la joventut, que cal que hi hagi futur econòmic al camp, ha de ser rentable, i si pot ser dins d’una cooperativa encara millor.