Cajamar financia els viticultors catalans afectats pel míldiu

Cevipe Grup Cooperatiu ha col.laborat en el disseny d’aquesta línia de finançament

11 de novembre de 2020. Cajamar ha obert una línia especial de finançament per atendre i donar resposta a les necessitats dels viticultors afectats per la devastadora plaga de míldiu que ha afectat algunes vinyes.

L´entitat facilitarà crèdits especials que poden ser destinats tant a les despeses de la campanya com a reconvertir i adaptar les explotacions per a la plantació de noves varietats; millora de la seva productivitat i eficiència, i implantació de sistemes de control biològic, així com la modernització i automatització de l’explotació vitivinícola.

També inclou la bestreta de les ajudes de la política agrària comuna (PAC), així com les subvencions, fons operatius o l’import a retornar d’impostos per part de les administracions.

Aquesta línia s’ha dissenyat en col·laboració amb Covides- primera cooperativa de primer grau en termes de volum i collita anual- i Cevipe Grup Cooperatiu- la cooperativa de segon grau més gran de la regió cava i que integra 15 cooperatives vitivinícoles-, que han traslladat a l’entitat bancària les principals necessitats del sector.

Els responsables del Servei Tècnic de Negoci Agroalimentari i directors de la xarxa d’oficines de Cajamar a Catalunya estan en contacte amb les cooperatives i organitzacions agràries per a posar a la seva disposició, a través d’aquesta línia especial, els recursos i mitjans necessaris per a afrontar les pèrdues sofertes.