CEVIPE assisteix a la reunió intermèdia del FORO MUNDIAL DE COOPERATIVAS VITIVINICOLAS.

Objectiu: avançar amb la cooperació dels seus integrants.

Durant 3 dies es va dur a terme a Chilecito, província de La Rioja, Argentina, la reunió inter-fòrum de representants de les cooperatives associades per tal d’avançar i aprofundir en els acords aprovats en la VI trobada del Foro Mundial de Cooperativas Vitivinicolas del passat mes de maig, a Xile. Amb la consigna “El grup és millor que el millor del grup”. L’actual President del Fòrum, Joel Castany va obrir les sessions, mostrant el seu compromís amb el concepte d’integració i l’optimització de recursos que busca l’organització.

Amb una agenda plena d’activitats i reunions els participants, principals referents de la vitivinicultura mundial cooperativa van analitzar els desafiaments globals que presenta aquest sector de l’economia social. I també les perspectives de desenvolupament, promoció i consolidació de les oportunitats de negocis, tecnificació, generació de recursos propis, i el desplegament de tot el seu potencial per poder ser cada vegada més competitius, sense descuidar l’essència del model econòmic cooperatiu. En aquest sentit, la complementarietat i els intercanvis comercials justos, equitatius i solidaris constitueixen la base de les gestions i les vinculacions entre cooperatives per aconseguir el desenvolupament col·lectiu.

La reunió, que va tenir com a seu a La Riojana Cooperativa, va estar presidida per Joel Castany (VINADEIS, França) i va comptar amb la representació per part de CEVIPE de Xavier Farré, president executiu a més d’altres presidents i dirigents de Brasil, Xile, Uruguai i Argentina. En simultani es va desenvolupar la reunió de joves cooperativistes de l’hemisferi sud, argentins, brasilers, uruguaians i xilens.