CEVIPE visita la regió de la Champagne

Durant una setmana, del 16 al 21 d’octubre, una notable representació del grup cooperatiu CEVIPE composta per presidents de les diferents cooperatives associades, membres de consell rector, tècnics, i acompanyats del seu president executiu Xavier Farré, ha visitat la prestigiosa regió vitivinícola de l’AOC Champagne a França.

Al llarg de la intensa setmana han pogut visitar, conèixer i intercanviar realitats diferents i establir paral·lelismes amb la regió del Cava. El grup CEVIPE ha estat rebut, entre altres institucions i firmes com: CIVC, Comité Interprofessionnel du vin de Champagne, Lycée Viticole de la Champagne, Moët & Chandon, les grans cooperatives CV-CNF Nicolas Feuillatte, Union Champagne, Champagne Francis Mondet, (récoltant manipulant), el fabricant de taps Oller-Sibel, l’ingenyeria Group Decoin, etc…

Visita a Viteff

Aprofitant la seva 14a edició, també han visitat Viteff a Epernay, La fira de referència en l’entorn dels vins escumosos, on es van poder veure les últimes innovacions i tendències tant en maquinària vitivinícola com d’elaboració i comercialització en aquest sector.

També es van realitzar visites de camp a diferents indrets per tal d’aprofundir en el coneixement del conreu de les vinyes en aquesta regió.

D’altra banda, aquest viatge va servir per assentar les bases de possibles intercanvis de joves estudiants del Lycée Viticole de la Champagne i CEVIPE.