Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent i incorpora el Celler Adernats – Vinícola de Nulles i l’Agrària Espluguenca de l’Espluga Calba

5 d’agost de 2020. La unitat de producció vitivinícola més gran de Catalunya i de la DO Cava, CEVIPE Grup Cooperatiu continua creixent. Amb la incorporació de dues noves cooperatives, amplia fins a quinze el nombre de cooperatives de 1r grau associades al Grup, concretament la Vinícola de Nulles, (Alt Camp) i L’Agrària Espluguenca de l’Espluga Calba, (Les Garrigues). Amb aquestes incorporacions la implantació territorial de CEVIPE Grup Cooperatiu augmenta dins de la DO Cava i es fa present dins la DO Costers del Segre.

La Vinícola de Nulles-Celler Adernats fundada l’any 1917 compta amb més de 100 socis, 400 hectàrees de cultiu de les diferents varietats autòctones, i un edifici considerat una de les Catedrals del vi, obra de l’Arquitecte Cèsar Martinell, un dels màxims exponents del moviment modernista.

L’Agrària Espluguenca va ser fundada l’any 1957 gràcies a l’esforç d’un grup de pagesos que van creure amb la unió cooperativa i en l’actualitat compta amb més de 160 socis. Produeix vi dins de la DO Costers del Segre i la DO Cava amb les seves varietats Macabeu i Parellada. Així com oli d’oliva amb DO Garrigues.

El model cooperatiu es consolida com una aposta ferma capaç d’enfortir i donar resposta als seus associats davant dels reptes actuals i de futur.