Cevipe Grup Cooperatiu participa en la creació d’una xarxa cooperativa de generació i consum d’energia verda

Aquest projecte anomenat CER.COOP pretén crear una xarxa de producció i subministrament d’energia verda fotovoltaica aprofitant el teixit social a l’entorn de la cooperativa i aprofitant les estructures ja creades.

 

21 de juny de 2022. Cevipe Grup Cooperatiu amb l’afany d’ajudar a fer un món més net i sostenible, impulsa una nova acció de responsabilitat social corporativa. Es tracta de l’estudi de la viabilitat legal, econòmica i tècnica per crear energia verda a l’entorn rural aprofitant els teixits socials existents a les cooperatives agràries que hi ha a la majoria de pobles de Catalunya. Aquest projecte, anomenat CER.COOP està format per Cevipe Grup Cooperatiu conjuntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, les Cooperatives de Covides SCCL i Falset-Marçà i les assessories energètiques SEBA i EMELCAT.

CER.COOP pretén aprofitar les xarxes cooperatives existents al món rural i les sinergies històriques existents entre els socis/es i les cooperatives agrícoles per impulsar l’economia verda i circular. En aquest sentit, es vol crear una xarxa de producció i subministrament d’energia verda fotovoltaica aprofitant el teixit social i a l’entorn de la cooperativa i aprofitant les estructures existents. 

L’objectiu final que es persegueix és el de promoure la transició energètica al món rural, creant comunitats cooperatives de generació i consum d’energia verda al voltant de la cooperativa agrària, aportant solucions a la crisi climàtica que patim, per ser autosuficients en termes energètics. Apostant sempre per avançar cap a un model energètic més col·laboratiu, participat i basat en les energies renovables.

La setmana passada, el president i d’altres membres es van desplaçar a Madrid on van mantenir diverses reunions amb cooperatives i empreses sobre l’energia verda. En una primera fase, el projecte se centrarà en energia fotovoltaica, sense oblidar altres alternatives a desenvolupar. Aquest projecte està finançat pel Departament de Treball i Empresa de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social del Govern d’Espanya.