Cevipe Grup Cooperatiu s’uneix al projecte “Oli energia i inclusió” amb la missió de resoldre la problemàtica generada per l’oli vegetal

11 de juny de 2022. Cevipe Grup Cooperatiu s’uneix al projecte “Oli energia i inclusió” impulsat per la Cooperativa ENTREM amb la missió de resoldre la problemàtica generada per l’oli vegetal. D’aquesta manera, el Grup Cooperatiu, que compta amb 16 cooperatives de primer grau i més de 2.500 socis, vol contribuir a resoldre aquesta problemàtica unint-se a aquesta iniciativa. En declaracions del seu president Joan Pons, és una actuació de responsabilitat social empresarial, volem ajudar a fer un món més net i sostenible, i el paper de les empreses cooperatives és molt important”. 

Cevipe Grup Cooperatiu compta des d’avui amb dos punt de recollida d’oli vegetal a les agrobotigues Agro-Tast de l’Arboç i El Vendrell.

Entrem, grup cooperatiu d’inserció social impulsa aquesta actuació de reciclatge d’oli, que té per lema “Que no et rellisqui, recicla oli”, i s’adreça a empreses socialment compromeses amb el medi ambient i amb la millora les persones per incrementar l’impacte mediambiental positiu i la inserció de persones amb especials dificultats d’inserció.

Aquest projecte ja té 11 anys de trajectòria amb experiències també a les escoles de la Vegueria Penedès. Té tres pilars: el medi ambient, la conscienciació i el compromís social.  L’any 2021 es van recollir 42.400 litres d’ oli, amb 33.920 litres de biodièsel generat. Gràcies a la col.laboració d’escoles, instituts, entitats i empreses el passat any s’ha evitat la contaminació de 42.400.000 litres d’ aigua, 55.545kg de co2 no emès, 79.990€ d’estalvi en depuració d’aigua i s’han contractat 5 persones en risc d’exclusió social.