3 noves cooperatives s’uneixen a Cevipe Grup Cooperatiu i Castell D’or consolidant la seva estratègia de creixement

La cooperativa Vinícola secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles, l’Agrària Espluguenca i la Cooperativa Agrícola de Calafell (Baix Penedès) s’uneixen al grup 

12 de febrer de 2021. El Celler Cooperatiu de Calafell (Baix Penedès) ha estat la darrera incorporació a Cevipe Grup Cooperatiu i Castell D’or consolidant l’estratègia de creixement de Castell D’or i Cevipe empresa en els darrers temps. D’aquesta manera, la Cooperativa de Calafell segueix els passos de la Vinícola de Nulles, (Alt Camp) i L’Agrària Espluguenca de l’Espluga Calba, (Les Garrigues) que es van incorporar al Grup el passat mes d’Agost. Amb la darrera incorporació Cevipe Grup Cooperatiu i Castell d’Or amplien a setze el nombre de cooperatives de 1r grau associades augmentant la implantació territorial de CEVIPE Grup Cooperatiu i Castell d’Or dins de la DO Cava i essent present dins la DO Costers del Segre.

Xavier Farré, president executiu de Cevipe Grup Cooperatiu ha destacat la importància de la unió cooperativa davant de les dificultats actuals destacant la força i capacitat demostrada davant els reptes actuals i les oportunitats que en sorgeixen.

Per la seva part, el president del grup, Adrià Rabadà ha volgut remarcar que “aquesta estratègia d’unió cooperativa davant la situació actual de mercat ajuda a optimitzar els recursos de tots els membres que en formen part, enfortint i donant resposta als associats davant dels reptes actuals”, ha dit.

Amb la incorporació de la centenària Cooperativa Agrícola de Calafell, que va ser membre fundadora de Cevipe fa més de 35 anys, al Grup comercial Castell d’Or, es guanya un important enclau turístic que compta a més amb una agrobotiga per a la distribució de tots els vins i caves del grup i per a donar a conèixer les diferents marques. A més, s’augmenta la massa social de socis i el nombre d’hectàrees de vinya, aquestes, a prop de mar.

La Vinícola de Nulles-Celler Adernats fundada l’any 1917 compta amb més de 100 socis, 400 hectàrees de cultiu de les diferents varietats autòctones, i un edifici considerat una de les Catedrals del vi, obra de l’Arquitecte Cèsar Martinell, un dels màxims exponents del moviment modernista.

L’Agrària Espluguenca va ser fundada l’any 1957 gràcies a l’esforç d’un grup de pagesos que van creure amb la unió cooperativa i en l’actualitat compta amb més de 160 socis. Produeix vi dins de la DO Costers del Segre i la DO Cava amb les seves varietats Macabeu i Parellada. Així com oli d’oliva amb DO Garrigues.

Amb aquestes incorporacions, el model cooperatiu es consolida com una aposta ferma capaç d’enfortir i donar resposta als seus associats davant dels reptes actuals i de futur.