Cevipe Grup Cooperatiu participa en la reunió intermèdia del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, amb la sostenibilitat i el canvi climàtic com a temes centrals

Els passats 28, 29 i 30 d’octubre, durant 3 dies es va dur a terme a la ciutat de Mendoza, Argentina, concretament a la seu de Fecovita, (la més gran cooperativa vitivinícola d’Argentina), la reunió inter-fòrums de representants de les cooperatives associades, per tal d’avançar i aprofundir en els acords aprovats en la VIII trobada del Fòrum el passat mes d’abril a Bento Gonçalves, Brasil. Per part de Cevipe Grup Cooperatiu / Castell d’Or van estar presents, Xavier Farré, President Executiu del Grup i Jordi Amell, Director Gerent de Castell d’Or. La reunió va estar presidida per l’actual President del Fòrum, Carlo Dalmonte, President de Caviro, cooperativa italiana que serà l’organitzadora de la IX trobada del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles el proper abril 2020.

una de les reunions.

Amb una agenda plena d’activitats i reunions, els participants, principals referents de la vitivinicultura mundial cooperativa, van analitzar els desafiaments globals que presenta aquest sector amb la sostenibilitat i el canvi climàtic com a principals reptes. A més es va debatre sobre matèria comercial analitzant els darrers acords entre el Mercosur i la UE. En aquest àmbit també es van mantenir diverses reunions bilaterals entre les cooperatives integrants per tal d’avançar en diferents acords comercials entre elles. En paral·lel es van constituir diferents comissions tècniques per tal de preparar la pròxima trobada del Fòrum.

Durant la reunió també es va tractar sobre les sol·licituds d’incorporació de noves cooperatives de diferents països. En simultani es va desenvolupar una vídeo- conferència amb el Director General de l’OIV Pau Roca per debatre sobre normatives, vi i salut i canvi climàtic i sostenibilitat. La reunió va finalitzar amb la vista posada en la pròxima trobada del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles a Faenza i Forlí seu de la cooperativa Caviro a la regió italiana de l’Emília Romagna.